Eigentijdse Online Toolboxmeetings bij Wits Utrecht

Geplaatst in: Nieuws, door: Loes op 10 juni 2014 08:41

Door: Simon Veldhuizen
Sinds juli 2012 is Wits Utrecht VCA** gecertificeerd en een belangrijk onderdeel van deze certificering is het houden van toolboxmeetings. Bij Wits Utrecht doen ze dit vanaf het voorjaar van 2012 op een bijzondere manier.

Er wordt gebruik gemaakt van de Bouwbox. Dit is een (online) audiovisuele toolbox oplossing speciaal voor Wits Utrecht. Maandelijks ontvangen de medewerkers een e-mail van de VGM-coördinator met de voorgeschreven toolboxmeeting. Daarnaast worden de ontwikkelingen op het gebied van VCA in deze mail beschreven. Door het bekijken van de toolboxfilm en het beantwoorden van een vijftal vragen voldoet Wits Utrecht aan de gestelde eisen van de VCA. Daarnaast komen alle medewerkers periodiek bij elkaar voor een gezamenlijke toolboxmeeting.

De films duren ongeveer 5 tot 7 minuten en zijn zeer praktijkgericht. Jaarlijks worden er updates van de film verstuurd en worden er nieuwe actuele films gemaakt. In totaal biedt het pakket 80 verschillende films op het gebied van Veiligheid, Gezondheid & Milieu met onderwerpen als:
- Persoonlijke beschermingsmiddelen
- Kwartsstof
- Alert op asbest
- Valbeveiligingen

Wat zijn de voordelen voor Wits Utrecht?
- Tijdsbesparing; VGM coördinator hoeft bijna geen voorbereiding te treffen
- Herkenbaar voor onze medewerkers; zeer praktijkgerichte films
- Aandacht blijft behouden; alle films zijn kort en krachtig
- Kwalitatief sterke inhoud; films zijn samengesteld met deskundigen en blijven up-to-date